File to tape failure and autoloader

Everything about backing up to tape

File to tape failure and autoloader

Veeam Logoby bdoe » Thu Sep 17, 2015 6:05 pm

I've been trying to backup roughly 4TB of data (200,000 files) to LTO-6 tapes. Each time, the job takes 8-10 hours and spans two tapes. It appears files are transferred correctly, and the tapes are shown as having x amount out of 2.4TB used, but the job ends in an error: Failed to export tape: Cannot to detect I/E ports. Veeam ONE also triggers an alert (that is quickly cleared) saying the tape server is inaccessible.

Veeam fully updated and is running on a physical server running 2012, and the Quantum Superloader LTO-6 is directly attached to it. When I do a 20TB backup to tape job, it completes successfully and uses nine tapes. I can also do a smaller file to tape job (I tried 8,000 files and around 90GB) and it worked fine on a single tape. Has anyone run in to a similar issue? Support seems to be indicating it's related to the autochanger, but since the much larger backup jobs work I'm not sure what the difference is.

Case number is 01022029.
bdoe
Enthusiast
 
Posts: 61
Liked: 11 times
Joined: Thu Oct 09, 2014 7:48 pm
Full Name: Bryan

Re: File to tape failure and autoloader

Veeam Logoby v.Eremin » Fri Sep 18, 2015 10:09 am

Is this issue reproducible? Does always happen at the very same stage of tape job processing?
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: File to tape failure and autoloader

Veeam Logoby bdoe » Fri Sep 18, 2015 2:21 pm

Yes, it's reproducible. Back in January I attempted a similar job with the then-current version, and it failed with the same error. I've tried the job 3-4 times in the past two weeks and each time it fails the same.
bdoe
Enthusiast
 
Posts: 61
Liked: 11 times
Joined: Thu Oct 09, 2014 7:48 pm
Full Name: Bryan

Re: File to tape failure and autoloader

Veeam Logoby bdoe » Sun Sep 20, 2015 4:13 am 1 person likes this post

This is taken care of; I had mistakenly set the job to export the media set, but my autoloader doesn't have import/export slots. I've run two copies of the failing job since removing that option, all is well.
bdoe
Enthusiast
 
Posts: 61
Liked: 11 times
Joined: Thu Oct 09, 2014 7:48 pm
Full Name: Bryan

Re: File to tape failure and autoloader

Veeam Logoby v.Eremin » Mon Sep 21, 2015 9:23 am

Thank you for coming back and updating the topic with the found resolution; much appreciated. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin


Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests