Veeam service don't start

Backup agent for Microsoft Windows servers and workstations (formerly Veeam Endpoint Backup FREE)

Veeam service don't start

Veeam Logoby bwedv » Fri Jan 16, 2015 9:12 pm

Hi Guys,
after some Problems with Windows 7 the Microsoft Support recommends a Windows Inplace Update. After that the Service "Veeam Entpoint Backup" don't start anymore.
I uninstalled the product over the windows control Panel. Also all Microsoft SQL Components. For safety i restart the pc and installed it from scratch. After copy the files, etc.. the wizard try to start the Service....and run into the timeout:
Image

The Service "SQL Server VSS Writer" starts sucessfully.
With informations are necessary for troubleshooting?

Environment:
Windows 7, SP1, 64Bit, Enterprise

Regards,
Daniel
bwedv
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Fri Jan 16, 2015 8:58 pm

Re: Veeam service don't start

Veeam Logoby Dima P. » Sat Jan 17, 2015 12:54 am

Hello Daniel,
Interesting case. Did you try to manually start the Veeam Endpoint Backup service (or reboot)? Also, any antivirus software on board? Can you send me the installation logs from C:\ProgramData\Veeam? Thank you in advance.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6263
Liked: 442 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Veeam service don't start

Veeam Logoby ninjaburn81 » Sat Jan 17, 2015 2:37 am

I wonder if the InPlace Upgrade fried something...

What problems were you having previously that MS Support said an upgrade would fix Daniel? And you (I'm assuming) upgraded to Win7 Enterprise, but from what, Home Premium?
ninjaburn81
Enthusiast
 
Posts: 96
Liked: 19 times
Joined: Mon Feb 25, 2013 7:56 pm
Location: Pittsburgh, PA
Full Name: Adam Vogini

Re: Veeam service don't start

Veeam Logoby bwedv » Sat Jan 17, 2015 11:30 am

@ d.popov
I try both. We use Microsoft Forefront Entpoint Protection on our Clients.
How Can i sent you the files? I can't upload files to my comment.

@ninjaburn81
What problems were you having previously that MS Support said an upgrade would fix Daniel?

That's a long Story... short: we had trouble with installing Windows Features and Windows update Service was thinking that Internet Explorer 11 not installed on the System. But it was... The 2nd Level Support try many things but at least Inplace Update was not unavoidable.

And you (I'm assuming) upgraded to Win7 Enterprise, but from what, Home Premium?

No, we use on all machines Windows 7 Enterprise.
bwedv
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Fri Jan 16, 2015 8:58 pm

Re: Veeam service don't start

Veeam Logoby Dima P. » Sun Jan 18, 2015 10:31 pm

bwedv,
If possible - share via dropbox or google drive and send me a PM with the download link. Thanks
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6263
Liked: 442 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Veeam service don't start

Veeam Logoby feelgoodeule » Mon Jan 19, 2015 12:46 pm

I had that issue too and - if you want it - I think it is reproducable.
- I installed a fresh Windows 8 on a PC. I did not activate windows and I used a local account to install. I Installed VEB with this account.
After that, I made a backup and a recovery ISO. Everything went fine so far.
After that, I added a microsoft account to the installation, activated windows and updated the OS. Logging in with the local account was not possible any more.

And neither was the starting of the backup service.
feelgoodeule
Influencer
 
Posts: 18
Liked: 14 times
Joined: Tue Jul 28, 2009 12:28 pm
Full Name: Michael

Re: Veeam service don't start

Veeam Logoby Dima P. » Mon Jan 19, 2015 8:45 pm

Guys,

We have a working solution for a similar issue described here. Please double check if it resolves your issue and if not - share the logs (full setup logs C:\ProgramData\Veeam and Windows Event logs Custom View > Administrative events via any suitable cloud storage ). Thank you.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6263
Liked: 442 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Veeam service don't start

Veeam Logoby Dima P. » Tue Jan 20, 2015 5:24 pm

Michael, most probably your issue is related to the OS upgrade. While performing upgrade windows moves all the system data to the windows.old folder, and that affects the local db instance. Try to re install Endpoint via the regular setup.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6263
Liked: 442 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov


Return to Veeam Agent for Windows



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests