Comprehensive data protection for all workloads
Post Reply
nehalem
Influencer
Posts: 12
Liked: never
Joined: Dec 02, 2010 7:16 pm
Full Name: Kiriakos Ntolias
Contact:

Chain Replication Local & Remote WAN

Post by nehalem » Apr 04, 2011 8:40 am

Hello team,

My scenario is to double replicate some VMs without having the real production machines in open snapshot for a long time.
So i need to know if there is a way to control these two jobs serial.

Eg. i have the master VM_SQL and i have a job to replicate it local to a local datastore on my production
this creates an VM_SQL_replica in my production vcenter invenotory and takes about 1hour to resync

Then i need a second job to replicate to VM_SQL_replica to remote WAN Esx server on my DR Site but this can long about 29Hours

The question is HOW can i schedule these jobs to NEVER run together but only one after each other?
I need my WAN Job to start when the LOCAL finishes.

As i can see i cannot make a job selecting both machines with different Target Hosts/Datastores so if there is a command or something i want to control them serial because the second wan job lasts more than one whole day.


Best Regards

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23006
Liked: 1560 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Chain Replication Local & Remote WAN

Post by Vitaliy S. » Apr 04, 2011 9:48 am

Hello Kiriakos,

You can schedule your replication jobs with PowerShell scripts.

Here you go a useful topic with more information: Veeam Backup v4 wait command (nevermind the title)

Please also note that in order to replicate a replicated VM, you should disable CBT in the advanced settings.

Hope this helps!

larry
Expert
Posts: 387
Liked: 92 times
Joined: Mar 24, 2010 5:47 pm
Full Name: Larry Walker
Contact:

Re: Chain Replication Local & Remote WAN

Post by larry » Apr 04, 2011 1:24 pm

I been doing this http://www.veeam.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=3790 for a year, always works. No need to istall anything, PS is istalled with Veeam. This way my offsite job doesnt start until the onsite job is done.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 47 guests