[Feature Req] Dedicated management & data transport networks

Availability for the Always-On Enterprise

[Feature Req] Dedicated management & data transport networks

Veeam Logoby ian0x0r » Tue Jan 24, 2017 10:11 am 1 person likes this post

Hi there,

As the subject, can I submit a feature request to have the option to chose dedicated management network for VBR as well as dedicated data networks. This is on the back of case 02008794 which has the details for why and also this forum post veeam-backup-replication-f2/slow-job-initialisation-since-moving-to-9-5-t39741.html

In a nutshell, if choosing a preferred network in Veeam, it would seem that it tries to use this network for management and data transfer. The issue is if the data network connected to Veeam proxies is not routable to the Veeam management server, job initialisation takes a long time to start as the proxy servers try to communicate with the management server over the preferred network before failing over to other available subnets connected to the proxy servers. Windows network binding order does not resolve this issue and is not an available option in server 2016.

Thanks,

Ian
https://www.snurf.co.uk
ian0x0r
Veeam Vanguard
 
Posts: 189
Liked: 32 times
Joined: Thu Nov 11, 2010 11:53 am
Location: UK
Full Name: Ian Sanderson

Re: [Feature Req] Dedicated management & data transport netw

Veeam Logoby jpiscaer » Tue Jan 24, 2017 12:52 pm

+1
We have a use case around multi-tenant environments, where we need to backup VM's that are hosted on specific nodes (which are sometimes required to be in their own subnet). This results in some networks that are isolated per tenant, but that we want to include in the centralized backup infra.
jpiscaer
Veeam Vanguard
 
Posts: 42
Liked: 9 times
Joined: Tue Jun 16, 2009 11:36 am
Full Name: Joep Piscaer

Re: [Feature Req] Dedicated management & data transport netw

Veeam Logoby gsroute » Wed Jan 25, 2017 2:02 pm

+1

We run a central Veeam management server that runs the jobs for multiple and non connected Hyper-V and VMware environments. We have a management network over a few subnets and a dedicated Backup network running across multiple datacentres. This was working well until v9.5 was installed. If we could set the management networks in the same way as Data Mover networks then this would solve a big problem just now.

Thanks.
Graeme
gsroute
Service Provider
 
Posts: 6
Liked: 1 time
Joined: Wed Dec 05, 2012 12:01 pm
Full Name: Graeme Snee


Return to Veeam Backup & Replication



Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], pdkilian and 12 guests