Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
kristofpoppe
Enthusiast
Posts: 31
Liked: 2 times
Joined: May 18, 2012 1:19 pm
Full Name: Kristof Poppe
Contact:

My first error during upgrade since version 6...

Post by kristofpoppe »

Upgrading our environment to v10 (currently v9.4U4 full patched) was not a success.
This is the first time I hit such an hard error since working with V6
Upgrading the Ent. Manager already fails when starting the upgrade after the initial questions (license, database,...)
The logs are also not giving a clear clue.

Some ideas ?

Case with full logs is already opened: case ID : 04051445

Code: Select all

[09.03.2020 11:57:21][INFO] Obsolete Veeam products processing completed.
[09.03.2020 11:57:21][INFO] Installing Veeam products..
[09.03.2020 11:57:21][INFO] Installing Veeam Backup Catalog
[09.03.2020 11:57:25][INFO] Exception occurred (Veeam products installation section).
[b]Info: System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): Fatal error during installation
   at Veeam.Setup.MsiLibrary.VmMsiCommon.CheckError(VmMsiDatabase db, UInt32 result)
   at Veeam.Setup.MsiLibrary.VmMsiCommon.InstallProduct(String product, String commandLine, Boolean& bReboot)
   at Veeam.Setup.Wizard.VmInstallProduct.RunInstallation(Boolean& bReboot)
   at Veeam.Setup.Wizard.VmInstallEngine.Install(ShowControlFunc showActionData, Boolean bRepair, Boolean bUpgrade, VmDialogEngineHandler m_dialogEngineHandler)
   at Veeam.Setup.Wizard.PredefinedDialogs.VmInstallDialog.m_installWorker_DoWork(Object sender, DoWorkEventArgs e)
[09.03.2020 11:57:25][INFO] Starting services...[/b]
[09.03.2020 11:57:25][INFO] Services have been started.

Dima P.
Product Manager
Posts: 11781
Liked: 1039 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: My first error during upgrade since version 6...

Post by Dima P. »

Hello Kristof,

Sorry to hear that you've faced an issue, but, unfortunately, it's hard to say what went wrong without debug log analysis. Please keep working with our support team in order to understand the root cause and let us know how the investigation goes. Cheers!

DominikM
Influencer
Posts: 18
Liked: 4 times
Joined: Nov 19, 2014 12:44 pm
Full Name: Dominik Meier
Location: Switzerland
Contact:

Re: My first error during upgrade since version 6...

Post by DominikM »

I'm having the exact same issue. Opened a case now.
Case ID: 04058371

@kristofpoppe
Du you already have a solution?

DominikM
Influencer
Posts: 18
Liked: 4 times
Joined: Nov 19, 2014 12:44 pm
Full Name: Dominik Meier
Location: Switzerland
Contact:

Re: My first error during upgrade since version 6...

Post by DominikM » 3 people like this post

Solution provided by Veeam Support:

1) Change the service account of the Veeam Guest Catalog Service (VeeamCatalogSvc)

Open services> Locate VeeamCatalogSvc> Properties >Log On and change the logon account to Local System

2) During installation select the Local_System account. Later on, after the installation you may change it back to a desired account.


Worked for me! :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests