Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
joshwinters
Influencer
Posts: 11
Liked: never
Joined: Dec 19, 2015 10:04 pm
Full Name: Josh Winters
Contact:

Oracle db doesn't backup properly after copying dev to test

Post by joshwinters » Dec 06, 2017 7:37 pm

Hi all!

I'm attempting to backup an Oracle database after it has been copied from our dev environment to our test environment. Application-aware processing for the test database fails with this error:

Collected redo log does not match any existing database backup: tst
Failed to save redo log backup file for database tst to repository IsFileExists failed 'L:\ORALOGS\DEV\ARC0000003513_0956399704.0001'

To me, it looks like there are still remnants of the dev redo log path in the test database. Why is this? Is there a way I can check for bad redo log references in my test database?

Thanks everyone!

P.Tide
Product Manager
Posts: 5260
Liked: 459 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Oracle db doesn't backup properly after copying dev to t

Post by P.Tide » Dec 07, 2017 2:01 pm

Hi,

Would you provide some details on how did you copy the database? Have you just copied the DB and its logs onto another machine and added that machine into a new backup job?

Thanks

lrhazi
Enthusiast
Posts: 40
Liked: never
Joined: Jan 03, 2017 8:15 pm
Full Name: Mohamed Lrhazi
Contact:

Re: Oracle db doesn't backup properly after copying dev to t

Post by lrhazi » Dec 08, 2017 3:15 am

I had a similar error after the oracle db been restored from backup... the transaction log job started failing...
I opened a ticket with support and they provided a hotfix. Maybe do the same. HTH

joshwinters
Influencer
Posts: 11
Liked: never
Joined: Dec 19, 2015 10:04 pm
Full Name: Josh Winters
Contact:

Re: Oracle db doesn't backup properly after copying dev to t

Post by joshwinters » Dec 08, 2017 8:15 pm

PTide wrote:Would you provide some details on how did you copy the database? Have you just copied the DB and its logs onto another machine and added that machine into a new backup job?
It was a manual process. Created an init file, alter database begin backup, copied dbfs, alter database end backup, alter system archive log current, created a control file and modified to match destination, ran the control file, recovered database using backup controlfile, fixed temp database tablespaces.

P.Tide
Product Manager
Posts: 5260
Liked: 459 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Oracle db doesn't backup properly after copying dev to t

Post by P.Tide » Dec 10, 2017 4:15 pm

It seems that, for some reason, the redo log backup does not have a Full backup to reference. Have you tried to run the backup job manually with right-click? If that won't help, please contact our support team directly.

Thanks

joshwinters
Influencer
Posts: 11
Liked: never
Joined: Dec 19, 2015 10:04 pm
Full Name: Josh Winters
Contact:

Re: Oracle db doesn't backup properly after copying dev to t

Post by joshwinters » Dec 11, 2017 10:39 pm

PTide wrote:It seems that, for some reason, the redo log backup does not have a Full backup to reference. Have you tried to run the backup job manually with right-click? If that won't help, please contact our support team directly.

Thanks
I agree with your suspicion. I have ran active fulls, even went so far as to setup full new jobs with the same result. Unfortunately I've already opened a case with Veeam and they looked around for several weeks at logs and did a WebEx as well with no resolution. I did notice Veeam's Oracle Explorer works really well to restore databases from prod into test, so I'll be trying this next to see if I can resolve the issue.

P.Tide
Product Manager
Posts: 5260
Liked: 459 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Oracle db doesn't backup properly after copying dev to t

Post by P.Tide » Dec 12, 2017 9:59 am

Would you post your case ID please? There is also an option to escalate the case by pressing "Talk to Manager" button.

Thanks

joshwinters
Influencer
Posts: 11
Liked: never
Joined: Dec 19, 2015 10:04 pm
Full Name: Josh Winters
Contact:

Re: Oracle db doesn't backup properly after copying dev to t

Post by joshwinters » Dec 12, 2017 2:48 pm

Case ID: 02377966

I escalated to a manager as requested. Thanks!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 36 guests