Discussions specific to the VMware vSphere hypervisor
Post Reply
lobo519
Expert
Posts: 298
Liked: 34 times
Joined: Sep 29, 2010 3:37 pm
Contact:

Surebackup with non-private network

Post by lobo519 » Feb 07, 2013 7:11 pm

I know, I know - I inherited a network using a public scheme that we don't even own. We have run into few if any issues and we are exploring what it would take to change the IP scheme but its not something we can do quickly.

We just upgraded our Veeam licensing and I am trying to setup a SureBackup virtual lab. When i get to the networking it says "Unable to automatically choose masquerade network address for non-private network address ..."

I assume I can continue with the advanced setup but how should it be configured?

tsightler
VP, Product Management
Posts: 5420
Liked: 2243 times
Joined: Jun 05, 2009 12:57 pm
Full Name: Tom Sightler
Contact:

Re: Surebackup with non-private network

Post by tsightler » Feb 07, 2013 7:29 pm

You'll just have to manually pick a masquerade network, no big deal. Just use any network that's not in use elsewhere in your organization and you should be fine, you can even choose to use a network from the private IP space for the masquerade if you want (that's probably what I would do).

lobo519
Expert
Posts: 298
Liked: 34 times
Joined: Sep 29, 2010 3:37 pm
Contact:

Re: Surebackup with non-private network

Post by lobo519 » Feb 07, 2013 8:42 pm

OK that's what I thought but just to confirm.

For this example lets say my IP scheme is 223.x.x.x

On the vNIC Connection settings screen:

Proxy appliance IP address in the isolated network - this would be my production gateway? - 223.x.x.1
Masquerade network - this pre-filled with my production network scheme - 223.x.x.x - I should change this to something I am not using? say 10.10.10.0?

Then this appliance will have another NIC and pick up a DHCP address from my production network and act as a proxy to the virtual lab?





Thanks!

tsightler
VP, Product Management
Posts: 5420
Liked: 2243 times
Joined: Jun 05, 2009 12:57 pm
Full Name: Tom Sightler
Contact:

Re: Surebackup with non-private network

Post by tsightler » Feb 07, 2013 9:00 pm

That all sounds right. The "production" side of the network is configured on the "proxy" tab of the virtual lab setup wizard. It can use DHCP or you can statically set an address for that side of the network.

lobo519
Expert
Posts: 298
Liked: 34 times
Joined: Sep 29, 2010 3:37 pm
Contact:

Re: Surebackup with non-private network

Post by lobo519 » Feb 08, 2013 5:48 pm

Great thanks!!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests