Veeam licensing and VMware Remote Office Branch Office

VMware specific discussions

Veeam licensing and VMware Remote Office Branch Office

Veeam Logoby darryl » Thu Sep 18, 2014 12:33 pm 1 person likes this post

We've been a Veeam customer since ver5, using it at our central and DR sites.

To this point, we have not virtualized our DC/file/print servers at remote offices, as we haven't had a VMware licensing model which works for us. It would typically be one or maybe two VMs running at a remote site which does not justify paying for a full host license. So all of that has remained physical.

With the announcement from VMware of Remote Office Branch Office license packs, the VMware licensing model now works for our situation. We can just pay by the VM for those hosts running single VMs.

My question - will Veeam introduce a matching per-VM license model to go along with the VMware Remote Office Branch Office packs? I can't justify paying for full CPU licenses for a remote VMware host which is only ever going to run one VM. There are lots of reasons to still virtualize in this case, but so far we've been stopped by licensing concerns. There are likely other organizations in the same situation as us, that have been waiting for a VMware licensing model that makes sense for remotes. But I think we still have an issue on the Veeam side.

Darryl
darryl
Influencer
 
Posts: 21
Liked: 3 times
Joined: Wed May 11, 2011 1:37 pm

Re: Veeam licensing and VMware Remote Office Branch Office

Veeam Logoby Gostev » Thu Sep 18, 2014 9:31 pm

Hi, Darryl. We just did a few weeks ago, at least in North America for sure. Please check with your Veeam sales representative for more information on this new package, as I don't have any details. I just happened to hear about this briefly. Thanks!
Gostev
Veeam Software
 
Posts: 21396
Liked: 2350 times
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland

Re: Veeam licensing and VMware Remote Office Branch Office

Veeam Logoby darryl » Wed Oct 08, 2014 8:13 pm

So far no luck in finding out any information on this via sales (I'm in Canada).

Perhaps it will be tied to v8?
darryl
Influencer
 
Posts: 21
Liked: 3 times
Joined: Wed May 11, 2011 1:37 pm

Re: Veeam licensing and VMware Remote Office Branch Office

Veeam Logoby jhh » Mon Oct 27, 2014 11:41 am

Any news on this?

Have the same issue with Veeam licensing. Also have one ESX host with one VM per remote site that i would like to backup with our central Veeam Backup and Replication server but with the current licensing model it is too expensive. So i am currently stuck with traditional backup metods for all our branch offices :cry: which means two backup systems to manage and slow and troublesome restores.
jhh
Novice
 
Posts: 6
Liked: 2 times
Joined: Mon Oct 27, 2014 11:26 am
Full Name: Johan Hultqvist

Re: Veeam licensing and VMware Remote Office Branch Office

Veeam Logoby v.Eremin » Mon Oct 27, 2014 8:11 pm

Hi Johan, have you already contacted your sales representative, as suggested by Anton? Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13288
Liked: 971 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Veeam licensing and VMware Remote Office Branch Office

Veeam Logoby darryl » Fri Nov 07, 2014 8:17 pm

Despite trying multiple avenues, I have not been able to find out anything on this.

Since the v8 licensing page is up and does not address this situation, it looks like we won't be virtualizing our remote sites. Or will be looking for a different product to back them up with.
darryl
Influencer
 
Posts: 21
Liked: 3 times
Joined: Wed May 11, 2011 1:37 pm

Re: Veeam licensing and VMware Remote Office Branch Office

Veeam Logoby Gostev » Fri Nov 07, 2014 8:32 pm

ROBO package does exist for sure. v8 licensing page does not include all possible licensing packages and offers, since many of them are specific to certain regions. Can you please share what response did you get from your Veeam sales rep, and who was it? I will then forward this to the sales management in Canada. Thanks!
Gostev
Veeam Software
 
Posts: 21396
Liked: 2350 times
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland

Re: Veeam licensing and VMware Remote Office Branch Office

Veeam Logoby darryl » Fri Nov 07, 2014 8:38 pm

Gostev,

I did contact sales (more than once) and they did not get back to me. Today I've been forwarded to a different contact, so hopefully we will get some info.

Thanks for following up.
darryl
Influencer
 
Posts: 21
Liked: 3 times
Joined: Wed May 11, 2011 1:37 pm

Re: Veeam licensing and VMware Remote Office Branch Office

Veeam Logoby Regnor » Sat Aug 22, 2015 3:57 pm

Although this topic is almost a year old I want to ask if there are any news regarding the licensing of branch offices; especially in the EMEA area.
Regnor
Veeam ProPartner
 
Posts: 88
Liked: 21 times
Joined: Mon Jan 31, 2011 11:17 am

Re: Veeam licensing and VMware Remote Office Branch Office

Veeam Logoby Gostev » Sat Aug 22, 2015 7:51 pm

I haven't heard anything new in the past year, but frankly speaking I am completely uninvolved with sales, so I don't follow anything sales related closely... best is to check with your Veeam sales rep for sure.
Gostev
Veeam Software
 
Posts: 21396
Liked: 2350 times
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland

Re: Veeam licensing and VMware Remote Office Branch Office

Veeam Logoby Regnor » Tue Aug 25, 2015 11:39 am

Well according to sales there are no other licenses for ROBO so I thought that asking here too wouldn't hurt :)
Regnor
Veeam ProPartner
 
Posts: 88
Liked: 21 times
Joined: Mon Jan 31, 2011 11:17 am


Return to VMware vSphere



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests